Lag QR-kode med skannestatistikker

Publisert 15 Januar, 2024Hjelpeguider • Ca. 1 minutter lesetid

I denne veiledningen vil vi gå gjennom hvordan du lage en dynamisk QR-kode med skadestatistikk (steg for steg), og vi vil forklare hvordan du kan dra nytte av de avanserte statistikkfunksjonene.

Dynamiske QR-koder skiller seg fra statiske ved at de kan oppdateres etter at de er laget. Det betyr at du kan endre destinasjonen de peker til uten å måtte lage en ny QR kode. Det er en enorm fordel, spesielt i kampanjer som utvikler seg over tid, og for å holde markedsføringsmateriell aktuelt uten ekstra kostnader.

I denne veiledningen vil vi gå gjennom hvordan du lager en dynamisk QR-kode (steg for steg), og vi vil forklare hvordan du kan dra nytte av de avanserte statistikkfunksjonene for å overvåke brukeratferd og kampanjeeffektivitet.

Steg 1 - Lag en forkortet URL

For å kunne dra full nytte av de avanserte statistikkene som kommer med vår dynamiske QR-kode tjeneste, må du først lage en forkortet URL-adresse. Slik går du frem.

  1. I ditt dashboard «etter å ha logget inn«, klikk «Dynamiske lenker»
  2. Deretter klikk knappen «Dynamisk Forkortet URL».
  3. Lang URL: Dette er destinasjonen som du ønsker brukeren skal gå til når QR-koden scannes.
  4. Kort URL: Dette er din unike og dynamiske URL-adresse som opprettes i QR-kode.no systemet.
  5. Når du har skrevet inn lang url + kort url, klikk knappen «Fortkort URL». Du har nå laget en kort URL-adresse som kan brukes når du lager QR-koder.

Lag qr kode med skadestatistikk

Steg 2 - Lag en dynamisk QR-kode

Nå som du har du laget en kort URL-adresse. klikk så de tre prikkene oppe til høyre - ⠇ som vist under, og velg "QR-kode".

Kort URL til QR-kode

Nå er du klar til å lage QR-kode søtte for avanserte skannestatistikker. URL-adressen er allerede fylt ut riktig når du gjør det på denne måten.

Lag dynamisk qr kode

Du skal nå se hva bilde over viser

  1. Velg QR-type: URL
  2. Lim inn eller skriv inn din «korte URL-adresse» som du laget i steg 1 over.
  3. Tilpass og design QR-koden etter eget ønske.
  4. Klikk «Oppdater».

Gratulerer! Du har nå laget en fullverdig dynamisk QR kode med avanserte statistikker.

PS: For å se statistikker av antall QR-scanninger, operativsystem, byer, osv, gå til «Lenker & sttistikker» i menyen, og klikk på statistikkikonet for din «korte URL-adresse».

Vi håper denne guiden var til hjelp, og har du spørsmål, så må du ikke nøle med å ta kotakt.