Norsk QR-kode generator QR-kodegenerator

Lag din egen QR kode

QR kodegenerator

Lag gratis QR-kode for umiddelbar bruk!
Skroll ned for å se og laste ned QR-koden.

Lag QR-kode med sporing!

Som registrert bruker får du tilgang til statistikker, vCards, BioLenker, ChatGPT-4 (AI), tilpasset design, teams og samarbeid, personlige logoer, unike QR-kodemønstre og mye mer

PRØV PREMIUM I DAG GRATIS

Hva er en QR kode skanner

Hva trenger jeg å vite om QR Koder?

Vi er glade for at du spurte! Her er en kjapp innføring for å få deg i gang.

En QR Kode representerer en moderne variant av den tradisjonelle strekkoden, opprinnelig bestående av mønster i sort og hvit farge. Det var Denso Wave, som er en underavdeling av det kjente selskapet Denso som er tilknyttet Toyota, som utviklet QR-koder for rask identifisering av deler i bilindustrien.

Med den enorme veksten av smarttelefoner, har QR-koder raskt blitt et populært verktøy innen mobilmarkedsføring. Navnet "QR" kommer fra "Quick Response", som refererer til den raske tilgangen til skjult informasjon i koden.

En QR-kodegenerator er en app eller tjeneste som lager QR-koder. Når du bruker en QR-kodegenerator, kan du konvertere ulike typer informasjon til en QR-kode. Denne informasjonen kan være en nettsideadresse, kontaktinformasjon, en tekst, et Wi-Fi-passord, eller til og med en plassering på et kart. Når koden er generert, kan den skrives ut eller deles digitalt. Enhver med en smarttelefon kan skanne koden ved å bruke kameraet sitt og umiddelbart få tilgang til den kodete informasjonen.

De øker i popularitet takket være deres fleksibilitet. Du kan bruke de for å samle og dele informasjon, noe som bidrar til forbedring av produkter og tjenester. Du kan også bruke QR Koder for å fange kundenes interesse ved å dele bilder og videoer, eller til markedsføringsformål som å fremme arrangementer og tilbud gjennom kuponger.

Det fantastiske er at alle disse funksjonene er tilgjengelige gjennom en rask og enkel skanning!

De kan lagre og overføre mye mer informasjon enn vanlige strekkoder. Dette gjør dem svært nyttige i markedsføring, reklame, logistikk, arrangementer og mange andre områder.

QR-koder kan for eksempel brukes til å gi kunder mer informasjon om et produkt, tilby eksklusive tilbud, generere leads, forenkle betalingsprosesser eller til og med hjelpe til med å spore og identifisere produkter i logistikk-kjeder.

For de fleste nyere smarttelefoner, kan du bare åpne kamera-appen, peke den mot QR-koden, og en lenke eller melding vil automatisk dukke opp på skjermen.

Noen eldre telefonmodeller kan kanskje kreve en dedikert QR-kode leser-app, som kan lastes ned gratis fra appbutikken. Når appen er installert, åpner du den, peker kameraet mot koden, og informasjonen vil bli tilgjengelig på skjermen din.

Det er en rask og effektiv måte å få tilgang til digital informasjon på.

Hvordan lager jeg en QR Kode?

Her forklarer vi deg med fire enkle steg.

1

Velg type

Du kan velge mellom mange forskjellige QR-typer. Dette inkluderer URL, tekst, dype lenker, telefon, SMS, Epost, arrangement og mange flere.
5

Fyll ut feltene

Dette kan være lenke, tekst, kontaktinformasjon, telefonnumme eller annen relevant informasjon for din QR Kode.
3

Design og tilpass

Når feltene er fylt ut, er det klart for å designe og tilpasse utseendet helt etter eget ønske.
4

Print ut eller last ned

Når du er ferdig, klikk "Opprett". Du kan nå skrive ut (PDF-format) eller laste ned koden i SVG, PNG, JPG eller WebP format.

Hvorfor oss?

QR-Kode.no skiller seg ut som et fremragende valg for din virksomhet av flere grunner. Lag QR-koder med tilknyttede løsninger som enkelt kan tilpasses dine spesifikke behov, noe som sikrer at QR-kodene dine ikke bare er funksjonelle, men også estetisk tiltalende og i tråd med din merkevare.

QR KODE INKLUDERER

Lag QR koder med QR Kode Generator

QR Kode Generator

Lag et ubegrenset antall statiske og dynamiske QR-koder med unikt design på en effektiv og brukervennlig måte.

Tilpass QR koden, bruk egen logo i QR-koden, kreativt design, QR-kodeskanner, bruk eget domene (CNAME), last ned for print og web. Formene på qr koden bestemmer du selv.

BIO-Link

BIO-Link sider

Bio-lenker har blitt et viktig verktøy i innen digital markedsføring, spesielt på sosiale medieplattformer som Instagram og Twitter, hvor man er begrenset til én enkelt lenke i profilen.

Dette dynamiske verktøyet tilbyr en unik mulighet til å presentere et bredt spekter av innhold på en organisert og estetisk tiltalende måte, som igjen kan stimulere vekst og øke online synlighet.

Design og branding, forhåndslagede maler, SEO-innstillinger, passordbeskyttelse og mye mer.

AI QR - ChatGPT-4

AI - ChatGPT-4

Med sin avanserte maskinlæringsteknologi er ChatGPT-4 ikke bare et vindu inn i fremtidens AI, men også et verdifullt verktøy for bedrifter og individer som ønsker å optimalisere digital kommunikasjon.

  • AI dokumenter
  • AI bilder
  • AI tekst ↔ språk
  • AI Chat ++
Kort URL-adresse

Korte Dynamiske URL-adresser

Disse korte URL-adressene forbedrer sporing og analyse av trafikkdata. Ved å omdirigere brukere gjennom disse forkortede linkene, kan du effektivt måle klikkrater, brukeratferd og kampanjeffektivitet.

Du kan også tilpasse måldestinasjoner basert på brukerens atferd eller demografi, noe som ytterligere forsterker markedsføringsstrategiers relevans og effektivitet.

Det er denne tjenesten som gjør at du kan lage dynamiske QR Koder og spore antall skanninger.

Skanne statistikker

Avanserte statistikker

Avansert statistikk for QR-koder, bio-lenker og korte URL-adresser tilbyr innsikt og analyse. Denne tjenesten muliggjør presis sporing av brukerengasjement og trafikkflyt, og gir detaljerte data om klikkrater, brukerlokasjon, enhetstype, og mye mer.

Denne innsikten er uvurderlig for å optimalisere kampanjer, forbedre brukeropplevelser og øke konverteringsratene.

Hvilke type QR Koder kan jeg lage?

Du kan lage et ubegrenset antall av både statiske og dynamiske QR Koder

URL

Bruk denne typen for å raskt og enkelt få tilgang til nettsider, kontaktskjemaer eller YouTube-videoer.

Tekst

Bruk denne typen for å umiddelbart vise eller dele en tekstbeskjed, som en adresse eller en kort beskjed.

Dype lenker

Bruk denne typen for å direkte lenke til spesifikke sider eller innhold i en app, et dokument eller nettside.

Telefon

Bruk denne typen for å automatisere oppringing eller meldingsutsendelse til et spesifikt telefonnummer.

SMS

Bruk denne typen for å raskt generere en forhåndsdefinert SMS-melding til et bestemt telefonnummer.

Epost

Bruk denne typen for å opprette en ferdigformatert e-post, komplett med mottakeradresse, emne og eventuell meldingstekst.

WhatsApp

Bruk denne typen for å initiere en direkte meldingsutveksling eller samtale på WhatsApp med et bestemt telefonnummer eller kontakt.

FaceTime

Bruk denne typen for å enkelt starte en FaceTime-samtale med et spesifikt Apple-ID eller telefonnummer.

Lokasjon

Bruk denne typen for å dele en nøyaktig geografisk plassering eller adresse, som kan brukes i kartapplikasjoner for veibeskrivelser eller lokasjonsinformasjon.

WiFi

Bruk denne typen for å gi enkel tilgang til et WiFi-nettverk ved å dele nettverksnavn og passord automatisk.

Event

Bruk denne typen for å dele detaljer og informasjon om et arrangement, som tid, sted, og annen relevant informasjon.

Krypto

Bruk denne typen for å forenkle transaksjoner ved å dele kryptovaluta-adresser for betaling eller overføringer.

Virtuelt visittkort (vCard)

Bruk denne typen for å dele kontaktinformasjon som navn, telefonnummer, e-postadresse og firma, i et standardisert digitalt visittkortformat (vCard).

PayPal

Bruk denne typen for å effektivisere betalingsprosesser ved å dele en PayPal-betalingslenke for enkel transaksjon.

Siste fra bloggen

Lær hvordan du kan bruke og dra nytte av en QR-kode

Gratis QR-kodegeneratorer vs betalte alternativer

Gratis QR-kodegeneratorer vs betalte alternativer

Lurer du på om gratis QR-kodegeneratorer holder mål, eller om det lønner seg med betalte alternativer? Vår grundige sammenligning hjelper deg å velge det beste alternativet for dine behov.

Lag QR-kode med skannestatistikker

Lag QR-kode med skannestatistikker

I denne veiledningen vil vi gå gjennom hvordan du lage en dynamisk QR-kode med skadestatistikk (steg for steg), og vi vil forklare hvordan du kan dra nytte av de avanserte statistikkfunksjonene.

Bruk av QR-koder i markedsføring

Bruk av QR-koder i markedsføring

Hvordan kan man maksimere nytten av QR-koder i markedsføring? Vi utforsker de mest kreative og spennende bruksområder for QR-koder.

Har du flere spørsmål?

Grunnleggende om QR-koder

Ja, du kan skanne en QR-kode uten internettilgang eller uten telefonsignal. QR-kodeskannere på smarttelefoner bruker kameraet til å lese QR-kodens informasjon, og denne prosessen krever ikke en internett- eller telefonsignalforbindelse. Informasjonen i QR-koden er innebygd i selve koden og kan leses direkte av enheten.

Men hvis QR-koden leder til en nettside eller en online ressurs, vil du trenge internettforbindelse for å kunne få tilgang til den informasjonen eller ressursen. Uten internett vil QR-koden bare vise nettadressen eller informasjonen, men ikke kunne laste innholdet den peker til.

Når du har registrert deg, får du muligheten til å teste alle funksjonene i vår QR Kode Generator gratis i tre dager. I denne perioden kan du lage både statiske og dynamiske QR-koder.

Du kan tilpasse kodene med farger og logoer, velge rammer, redigere korte URL-adresser, konfigurere ditt eget domene, legge til teammedlemmer og utforske mange andre spennende funksjoner.

Ja, absolutt!

En statisk QR-Kode lagrer en fast bestemt informasjon som ikke kan endres etter at koden er generert.

En dynamisk QR-Kode kan endres og oppdateres selv etter at den er laget, og kan også samle skanningsstatistikk.

En QR-kode i seg selv er ikke underlagt en tidsbegrensning og kan teknisk sett vare for alltid. Dette gjelder særlig for statiske QR-koder, som inneholder uforanderlig informasjon. De forblir funksjonelle så lenge det fysiske eller digitale mediet de er lagret på, holder seg intakt.

På den annen side er dynamiske QR-koder avhengige av eksterne tjenester, som f.eks QR-kode.no for å fungere. Levetiden til en dynamisk QR-kode er knyttet til varigheten av den tjenesten den er koblet til. Så lenge tjenesten er aktiv og vedlikeholdt, vil den dynamiske QR-koden fortsette å fungere.

Ja, QR-koder kan brukes på trykk. Lag QR-koder til plakater, visittkort, brosjyrer, bilreklame o.l.

Når du skal trykke en QR-Kode er det viktig at du laster ned koden i SVG format, slik at den kan tilpasses alle størrelser og formål

Absolutt! Med REST API kan du integrere og automatisere prosesser som å opprette og administrere QR-koder, direkte i dine egne systemer eller applikasjoner. QR-Kode.no API'et er klargjort og dokumentert for en smidig og effektiv tilpasning til dine spesifikke behov.

De fleste moderne smarttelefoner med et kamera kan skanne en QR kode, enten direkte gjennom kamera-appen eller ved hjelp av en dedikert QR-kode skanner-app.

Noen eldre telefonmodeller kan kanskje kreve en dedikert app.

For flere spørsmål og svar, se vår FAQ her